Bouw – nieuws

 • Provincie Zuid-Holland presenteert Investeringsprogramma GWW tot en met 2022
  on 14 juli 2020 at 17:02

  Sinds deze week heeft Provincie Zuid-Holland haar aanbestedingsplanning voor GWW-werken tot en met 2022 openbaar gemaakt. Hiermee wil ze marktpartijen inzicht geven in het investeringsvolume dat ze in de markt zet en wanneer.

 • Creativiteit hard nodig in oplossing voor stikstofprobleem
  on 14 juli 2020 at 13:57

  Vrijdag 16 juni organiseerde de provincie Zuid-Holland samen met Bouwend Nederland en VNO-NCW West een online bijeenkomst over ruimte voor vergunningverlening bij stikstofdepositie. De provincie en beide ondernemersverenigingen zien dat het hard nodig is snel met oplossingen te komen voor de bouw- en infra, als het gaat om stikstof. De bijeenkomst had dan ook tot doel te verkennen welke mogelijkheden er binnen de huidige kaders zijn.

 • Inzet glasbranche op de gewijzigde Subsidieregeling SEEH
  on 14 juli 2020 at 12:21

  Dit is voor de glasbranche een uitgesproken moment om input te leveren voor een verbetering van de SEEH regeling.

 • Platform ontwikkeld voor tijdelijk aanbieden personeel
  on 14 juli 2020 at 12:18

  In deze uitdagende tijden is het goed mogelijk dat bedrijven tijdelijk personeel over hebben dat op andere klussen kan worden ingezet. Met dit in het achterhoofd ontstond in de regio Zuid het idee een platform te ontwikkelen waarop de diensten van tijdelijk beschikbaar personeel worden aangeboden. Het bleek een schot in de roos.

 • Wat is de status van de cao Vlakglas?
  on 14 juli 2020 at 12:07

  Dat wilt niet zeggen dat de cao niet meer van toepassing is!

 • Versterking Lekdijk vraagt om probabilistische aanpak
  on 15 juli 2020 at 15:48

  Sweco en Arcadis gaan samen het ontwerp leveren voor 11 kilometer dijkversterking langs de Lek. Ze kiezen daarbij voor een probabilistische aanpak.

 • Van Wijnen neemt Fries constructie-adviesbureau over
  on 15 juli 2020 at 13:06

  Met de overname van Jansen Wesselink uit Drachten verbreedt aannemer Van Wijnen zijn expertise op het gebied van constructies. Samen met het huidige constructie-dochterbedrijf, Wijcon, gaan de Friezen voortaan verder als Van Wijnen Engineering.

 • Miskleunen op het spoor leiden tot verlies bij Strukton-moeder Oranjewoud
  on 15 juli 2020 at 09:08

  Oranjewoud, het beursgenoteerde moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, heeft vorig jaar voor het eerst in jaren verlies geleden. Het bedrijf moest vooral financieel bloeden vanwege een aantal onderhoudscontracten met ProRail. Ook problemen met een grote Deense opdracht voor een railverkeersmanagementsysteem zetten het resultaat onder druk.

 • Gezond binnenklimaat moet op de agenda: ‘Luchtkwaliteit in bijna elk nieuw gebouw slecht’
  on 15 juli 2020 at 04:00

  Over gezonde gebouwen wordt steeds meer gesproken; gebouwd worden ze nauwelijks. Regels ontbreken. Bovendien laat het opdrachtgevers, architecten en bouwers veelal koud. Tijd voor een radicale verandering, vinden deskundigen. “De bouw en de overheid moeten erkennen dat dit een belangrijk thema is.”

 • 170 banen op de tocht door faillissement Sprangers
  on 14 juli 2020 at 15:29

  De banen van 170 medewerkers van bouwbedrijf Sprangers staan op de tocht, nu het bedrijf maandagmiddag officieel failliet is verklaard. Dit laat FNV-bestuurder Henny Plat weten. Of het bedrijf een doorstart maakt en wat er met het personeel gaat gebeuren is nog onduidelijk.