Bouw – nieuws

 • Verbreed je horizon en word hybride docent!
  on 1 december 2021 at 16:26

  Uit het onlangs verschenen arbeidsmarktrapport van het EIB blijkt dat mensen in de bouw en infra houden van hun werk. Het is leuk om samen te werken, het werk zelf is afwisselend en je maakt echt iets. Wel vinden veel respondenten dat er weinig doorgroeimogelijkheden zijn. Dat die er wel degelijk zijn, namelijk in de vorm van hybride docent, willen we graag laten zien in het webinar Hybride techniekopleiders op dinsdag 7 december om 16.00 uur. Haak ook aan en meld je hieronder vandaag nog aan.

 • December 2021
  on 1 december 2021 at 13:13

  Bekijk hier de bijeenkomsten voor december 2021

 • Scholingsaanbod digitalisering in de bouw
  on 1 december 2021 at 09:34

  Faalkosten op het werk omlaag brengen? Beter samenwerken met partners? Overzicht bewaren en inspelen op de ontwikkelingen? Het digitaliseren van processen kan hierin van grote betekenis zijn, maar waar begin je?

 • Wet Kwaliteitsborging: hoe zorg ik voor een projectdossier?
  on 30 november 2021 at 13:24

  Op 7 oktober organiseerde Bouwend Nederland-afdeling Noord-Holland Noord samen met Admicom en HomeDNA een informatiebijeenkomst over de Wet Kwaliteitsborging (WKb). De WKb treeft waarschijnlijk in werking vanaf juli 2022. Eén van de onderdelen is de plicht om een consumentendossier bij te houden. In de bijeenkomst werden toegelicht hoe je dit met software kunt inregelen. Bekijk onderstaande video voor een indruk.

 • Volandis lanceert vernieuwde Bedrijfstakatlas
  on 30 november 2021 at 12:07

  Wil jij overzichtelijk in kaart brengen hoe werknemers in hoe werknemers in de bouw- en infrasector hun gezondheid en werk(omstandigheden) ervaren? Profiteer dan van de vernieuwde Bedrijfsatlas van Volandis. In deze atlas kun je eigen selecties maken om de duurzame inzetbaarheid op verschillende thema’s in beeld te brengen. De gegevens in de Bedrijfstakatlas zijn gebaseerd op de uitkomsten van het PAGO.

 • Ruim 1 miljoen woningen in de pijplijn
  on 2 december 2021 at 10:34

  De roep om meer woningplannen lijkt gehoord. Voor het eerst staan er in Nederland ruim 1 miljoen nieuwe woningen op stapel.

 • BAM verkoopt Belgisch dochterbedrijf en is niet meer Nederlands grootste bouwer
  on 2 december 2021 at 09:28

  BAM heeft zijn aandelen van het Belgische dochterbedrijf BAM Galère verkocht aan de Belgische bouwgroep Thomas & Piron.

 • Gedragscode voor meer veiligheid van zonnepanelen op grote daken
  on 2 december 2021 at 08:00

  Sinds woensdag zullen tientallen bedrijven zich houden aan een gedragscode voor zonnestroom-installaties op grote daken. Brancheorganisaties hebben de code zelf opgesteld om de veiligheid en kwaliteit van grote projecten met zonnepanelen te garanderen. Bijkomend effect is hopelijk dat projecten eenvoudiger verzekerd kunnen worden.

 • Veertig jaar onverschrokken constructueren en tóch nooit het 8-uurjournaal gehaald
  on 2 december 2021 at 06:00

  Hoewel hij graag de grenzen van de techniek opzocht, haalde constructeur Rob Nijsse nooit het Achtuurjournaal. Dat wil zeggen: niet met zijn eigen ontwerpen. Al is het gevaar nog niet geweken, ook niet nu hij is vertrokken als hoogleraar aan de TU Delft.

 • Wat kost dat eigenlijk: een houten huis bouwen?
  on 1 december 2021 at 14:00

  In de woningbouw maakt de traditionele manier van bouwen steeds vaker plaats voor houtbouw. Die trend zal naar verwachting doorzetten. Hoogste tijd om eens te kijken naar de prijzen van houten huizen. Welke kostenposten wegen het zwaarst? “Bij houtbouw geldt: tijd is geld.”