Bouw – nieuws

 • 5 vragen aan Gert-Jan Klanderman van ArboDuo
  on 12 augustus 2022 at 08:30

  ArboDuo draagt bij aan het gezond en fit houden van werknemers. Is een medewerker arbeidsongeschikt, dan helpt ArboDuo bij een snelle en duurzame re-integratie. Daar profiteert iedereen van. De diensten van ArboDuo verschuiven steeds meer naar de voorkant: preventief voorkomen in plaats van genezen.

 • Monitor Bouwketen brengt belangrijkste ontwikkelingen sector in beeld
  on 11 augustus 2022 at 15:33

  Het EIB brengt halfjaarlijks de belangrijkste conjunctuurontwikkelingen van bedrijven in de gehele bouwketen in beeld. Welke recente economische ontwikkelingen doen zich in de bouwsector voor? Wat is de ontwikkeling van de orderportefeuilles van de bedrijven? Welke omzetverwachtingen hebben bouwondernemers? Verwachten deze bedrijven het personeelsbestand uit te breiden of nog verder in te krimpen? Zijn er uiteenlopende ontwikkelingen tussen de verschillende schakels in de bouwketen? De antwoorden vind je in de nieuwste Monitor Bouwketen. Download de publicatie hieronder.

 • Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Samen Digitaal Veilig
  on 10 augustus 2022 at 13:07

  Bouwend Nederland tekende op dinsdag 9 augustus een samenwerkingsovereenkomst met platform Samen Digitaal Veilig. Dit initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland helpt ondernemers om veilig digitaal te werken. Gebruik van het platform is gratis voor leden van Bouwend Nederland.

 • B-label woningen gasloos: kan dat?
  on 10 augustus 2022 at 08:08

  Kunnen woningen met een B-label gasloos worden gemaakt? Het korte antwoord: ja. Zo bleek tijdens de eerste webinar van de Inspiratietour – De energietransitie: zo kan het! van Platform31.

 • Grond- en straatwerkbedrijf P. de Jong uit Emmen viert 60-jarig jubileum
  on 9 augustus 2022 at 11:54

  Bouwend Nederland feliciteert lidbedrijf P. de Jong uit Emmen met een feestelijke mijlpaal: een 60-jarig jubileum. Extra bijzonder is dat het familiebedrijf hiernaast ook nog eens vier recente jubilarissen kent: Arie Wolbers (55 jaar in dienst), Roelf Ensing (45 jaar in dienst), Jan Jagt (35 jaar in dienst) en Jan Strijker (25 jaar in dienst). Een prestatie om trots op te zijn!

 • ‘Minister pas op met jaarlijkse woningbouwtargets’
  on 24 maart 2022 at 06:00

  Boterzachte plannen? Gebrek aan locaties? Gemeenten valt niets te verwijten en willen dolgraag nieuwe woningen bouwen. Dat zegt Ed Anker namens de VNG. Hij waarschuwt minister Hugo de Jonge voor tendentieuze, jaarlijkse woningbouwtargets. “Voor je het weet organiseer je ruzies.”

 • Ballast Nedam lijft wegenbouwer Mouwrik in
  on 23 maart 2022 at 14:00

  Ballast Nedam neemt wegenbouwer Mouwrik Waardenburg over. Het bedrijf met 65 medewerkers wordt toegevoegd aan het onderdeel Road Specialities, maar blijft wel onder eigen naam opereren.

 • Commentaar | Lege schappen
  on 23 maart 2022 at 13:00

  Lege schappen, de supermarkten zitten zonder zonnebloemolie. De oorzaak is niet moeilijk aan te wijzen: de oorlog in de Oekraïne. Lastig voor patatboeren en oliebollenbakkers, maar niet direct een urgent probleem voor de Nederlandse bouwsector.

 • ‘Bij vertragingsschade wint opdrachtgever merendeel van de zaken’
  on 23 maart 2022 at 12:20

  Veel aannemers zien nog steeds liever af van aanspraak maken op vertragingsschade, ook al is de torenhoge bewijslast daarvoor de afgelopen jaren wat afgenomen. Dat ziet bouwrechtadvocaat Arno Jacobs. “De opdrachtgever wint het vaakst. Al kan dat ook aan de nalatige dossiervorming bij de aannemer liggen.”

 • RoyalHaskoningDHV boekt gezonde omzetgroei in 2021
  on 23 maart 2022 at 09:29

  Royal HaskoningDHV zag in 2021 haar omzet groeien met 5 procent en het bedrijfsresultaat met 9 procent, blijkt uit de jaarcijfers die woensdagochtend werden bekendgemaakt.