Bouw – nieuws

  • Meld je nu aan voor de Leergang Topwerkgeverschap - Employee Experience
   on 3 augustus 2021 at 14:15

   Bouwend Nederland biedt in samenwerking met HappinessBureau in het najaar van 2021 de driedaagse Leergang Topwerkgeverschap - Employee Experience aan. Lees in dit artikel hoe je je kan aanmelden en maak gebruik van een exclusief aanbod.

  • Bouwbedrijf Bos op Terschelling houdt van het oude werk
   on 3 augustus 2021 at 13:38

   Deze zomer nemen we jullie mee naar de Waddeneilanden. Niet om vakantie te vieren, maar om een kijkje te nemen bij een aantal bouwbedrijven dat daar gevestigd is. Deze keer gaan we naar Terschelling, naar bouwbedrijf Bos.

  • Hoe verzet je grond zonder uitstoot?
   on 3 augustus 2021 at 10:30

   Opdrachtgevers dagen bouw- en infrabedrijven uit om emissieloos te werken, ook als het gaat om grondverzet. Waar voor klein materieel, zoals minigravers en trilplaten, inmiddels een emissieloos aanbod is, ontbrak dit nog voor het zwaardere materieel. Met de zware elektrische grondverzetmachines van Ploegam is dat nu verleden tijd. Deze machines zijn 24/7 inzetbaar dankzij verwisselbare accupakketten en ontwikkeld volgens de hoogste veiligheidsvoorschriften uit de automotive industrie.

  • Praktische inzichten in Wkb-pilots
   on 2 augustus 2021 at 09:27

   Op 15 juli jl. organiseerden de afdeling Oost Brabant e.o. en Brabant Mid-West een digitale bijeenkomst voor de leden van beide afdelingen. Bestuurslid en directeur Alexander Schoonenberg was samen met projectleider Daniël Dobbelsteen van Peter Peters Bouw bereid gevonden om ervaringen uit 2 woningbouwprojecten te delen.

  • Augustus 2021
   on 1 augustus 2021 at 13:05

   Bekijk hier de bijeenkomsten voor augustus 2021

  • ASN Bank wil CO2-opslag biobased materialen waardevoller maken
   on 3 augustus 2021 at 14:00

   Hoe meer CO2 natuurlijke materialen zoals hout en bamboe in een gebouw opslaan, hoe beter voor het milieu en straks ook voor bewoners en beleggers, hoopt ASN Bank. Samen met klimaatondernemers zoekt de bank nu proeftuinen voor een nieuwe meetmethode die de afgevangen CO2-uitstoot van biobased bouwprojecten kan uitrekenen. "Misschien klinkt het een tikkie saai, maar dat is het niet."

  • Hijskraan valt om bij Ringweg Groningen, rigger lichtgewond
   on 3 augustus 2021 at 13:34

   Een grote kraan is dinsdagochtend omgevallen tijdens werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg in Groningen. Een medewerker is volgens de aannemer lichtgewond geraakt.

  • Houtprijzen stijgen opnieuw fors; vooral plaatmateriaal de dupe
   on 3 augustus 2021 at 08:00

   Prijzen voor hout- en plaatmateriaal zijn in juli opnieuw gestegen. Vooral bij OSB- en underlayment-platen gingen de kosten fors omhoog: met respectievelijk 60 en 30 procent, blijkt uit de nieuwste Prijsalarm van Cobouw en IGG Bouweconomie.

  • Meer en meer projecten vallen stil door bouwkostenstijgingen
   on 3 augustus 2021 at 04:00

   De exorbitante bouwkostenstijgingen zorgen steeds vaker voor problemen bij projecten. Bouwplannen worden gewijzigd, lopen vertraging op of worden soms zelfs helemaal geschrapt. Dalende (woning)bouwproductie en omzetcijfers liggen op de loer, vrezen experts.

  • Schaarste grondstoffen remt groei mkb-metaal
   on 2 augustus 2021 at 14:19

   Het gaat weer goed bij mkb’ers in de metaalsector. Bij de meeste is de productie weer terug op het niveau van voor de coronacrisis. Wel kampt de sector met een grote uitdaging: de wereldwijde schaarste van materiaal.