Bouw – nieuws

  Feed has no items.
 • Rob van Wingerden kreeg BAM niet van de hobbelige weg
  on 17 februari 2020 at 16:32

  Met zijn Tesla, Applewatch en iPhone ging Rob van Wingerden voortvarend met zijn tijd mee. Toch lukte het hem niet om van het grote BAM een flitsend en winstgevend bedrijf te maken.&nbs

 • BAM en Heijmans fuseren hun tien centrales tot één asfaltbedrijf
  on 17 februari 2020 at 15:25

  De ACM heeft de knoop doorgehakt: BAM en Heijmans mogen al hun asfaltcentrales samenvoegen. Uitgebreid onderzoek in Brabant en Limburg heeft aangetoond dat er genoeg concurrentie overblijft. Prijsopdrijving of concurrentievervalsing is niet aannemelijk, volgens de kartelpolitie.

 • Kans op pensioenkortingen blijft groot
  on 17 februari 2020 at 13:00

  Omdat de dekkingsgraden van veel pensioenfondsen in 2019 niet zijn verbeterd, blijft de kans groot dat de pensioenen moeten worden gekort. Daar helpt ook de tijdelijke versoepeling van de regels voor het vereiste eigen vermogen (VEV) geen moedertjelief aan.

 • Bouwers nog flink in de knel door PFAS: vertraging, hoge kosten en uitgestelde projecten
  on 17 februari 2020 at 12:16

  Maar liefst 71 procent van de bedrijven die last heeft van de PFAS-crisis heeft nog steeds te maken met vertraging bij lopende te projecten. Daarnaast kampt bijna de helft met hogere kosten, blijkt uit een enquête van Bouwend Nederland.

 • Heijmans en Siemens pakken alliantie Piet Heintunnel: tunnel 15 maanden dicht
  on 17 februari 2020 at 10:47

  Amsterdam gunt de grootscheepse renovatie van de Piet Heintunnel aan Heijmans en Siemens. De bouwcombinatie gaat vanaf april 2021 alle installaties vervangen. Voor het alliantieproject staat 116 miljoen euro gereserveerd. De twee verliezende partijen kunnen overigens nog naar de rechter stappen om de gunning aan te vechten.