Bouw – nieuws

 • Technische Kontakt Dagen (TKD) verplaatst naar 2022
  on 27 januari 2021 at 09:00

  De Technische Kontakt Dagen (TKD) worden verplaatst naar 2022. Het bestuur van de stichting TKD heeft dit moeilijke besluit genomen, omdat de huidige omstandigheden het niet toelaten om nu een beurs te organiseren. De organisatie verwacht in 2022 een TKD te kunnen organiseren wat weer een echt sectorfeest wordt waar ruimte is voor leveranciers om innovaties te tonen, gebruikers machines kunnen uitproberen en de mensen elkaar kunnen ontmoeten.

 • Welke software voor de WKB past bij jouw bedrijf?
  on 26 januari 2021 at 14:29

  In 2022 wordt de Wet Kwaliteitsborging (WKB) van kracht. Bouwbedrijven moeten in dit kader gedurende het bouwproces informatie over het voldoen aan kwaliteitseisen bijhouden en ter controle aanleveren aan een kwaliteitsborger. Regelmatig stellen leden de vraag welke ICT-toepassingen op de markt zijn om dit te organiseren. Om hen te ondersteunen heeft Koninklijke Bouwend Nederland de beschikbare toepassingen met de belangrijkste functionaliteiten in kaart gebracht zodat bouwbedrijven zelf een shortlist kunnen maken van interessante toepassingen voor het eigen bedrijf.

 • 'Forse uitbreiding steun belangrijk voor banen en ondernemers'
  on 26 januari 2021 at 12:55

  Bouwend Nederland is verheugd dat het kabinet het steunpakket voor ondernemers fors uitbreidt na de recente aanscherpingen van de lockdown. De regeling tegemoetkoming vaste lasten (TVL) wordt flink geïntensiveerd; het vergoedingspercentage gaat naar 85%. Ook de loonsteun (NOW) gaat voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 naar 85%.

 • Regio Noord en de Tweede Kamerlobby: wat is belangrijk?
  on 26 januari 2021 at 12:08

  Op 29 oktober 2020 kwamen de noordelijke bestuurders digitaal samen. Tijdens deze bijeenkomst stond het ophalen van input voor de landelijke lobby voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 centraal. Deze input wordt ook meegenomen als de regio en haar leden in het voorjaar met de noordelijke Kamerleden in gesprek gaan.

 • Lunchen en praten over KAN? Het kan vanaf 4 februari 2021!
  on 26 januari 2021 at 11:13

  Vanaf 4 februari 2021 wordt elke maand een KAN Lunch Café georganiseerd. Wil jij inspiratie opdoen voor jouw natuurinclusieve project? Praat online mee met ervaringsdeskundigen en experts die ook hun kennis en praktische tips delen.

 • Energiepositieve woning bevrijdt de bewoner
  on 27 januari 2021 at 14:00

  Geen energieneutrale, maar energiepositieve woningen. Het kan dankzij 4YEF (For Your Energy Freedom). Oprichter Adriaan Harthoorn koppelt de woning aan de energiehandelsmarkt en verschaft bewoners met zijn duurzame oplossing de ultieme energievrijheid. “We leven in gevangenschap van een fossiel stelsel.”

 • Bouw gaat de exploderende staalprijzen flink voelen
  on 27 januari 2021 at 11:09

  Door een slepend handelsconflict tussen China en Australië zijn de staalprijzen in zes weken tijd maar liefst 30 procent gestegen. Dat levert staalbouwers flinke problemen op, maar ook aannemers en opdrachtgevers gaan de gevolgen voelen.  

 • Gerard Sanderink blijft toch bestuurder Oranjewoud
  on 27 januari 2021 at 09:57

  Gerard Sanderink blijft toch aan als bestuurder van Oranjewoud. Dat doet hij op verzoek van de raad van commissarissen van het bedrijf. Oranjewoud heeft zelf geen activiteiten, maar is het moederbedrijf van bouwbedrijf Strukton en advies- en ingenieursbureau Antea. Bij die twee bedrijven is Sanderink wel weg als topman.

 • Onderzoek: woningen niet sneller gebouwd op gemeentegrond
  on 27 januari 2021 at 05:00

  Gemeenten die zich actief bemoeien met het kopen en verkopen van landbouwgrond voor woningbouw, leveren niet sneller nieuwbouwwoningen op dan gemeenten die projectontwikkelaars en bouwers het voortouw laten nemen.

 • Gerechtigheid voor bewoners WKO-wijk: energieleverancier in gebreke gesteld
  on 26 januari 2021 at 13:00

  Energieleverancier Eteck is door gemeente Bodegraven op de vingers getikt en moet een flinke boete betalen. Het bedrijf blijkt in de nieuwbouwwijk Weideveld zijn warmteleveringsverplichtingen niet na te komen. Voor bewoners komt na jarenlange strijd eindelijk een stukje gerechtigheid. “We zijn geen notoire klagers. Het systeem werkt echt niet.”