Bouw – nieuws

  Feed has no items.
 • Vanuit de bouwkuip skypen met thuiswerkers: corona krijgt project stationsplein Zwolle niet klein
  on 1 april 2020 at 06:00

  Het is een beetje behelpen, zo met de coronacrisis. En toch liggen de bouw van de ondergrondse XL-fietsenstalling en herinrichting van Stationsplein in Zwolle nog steeds op schema. Virtuele reportage vanuit de bouwkuip.

 • Video | Cobouw corona-update (7): De playlist van VORM Bouw en wat als de woningmarkt instort?
  on 31 maart 2020 at 18:54

  Cobouw-journalist Thomas van Belzen praat u kort bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van corona en de effecten van het hardnekkige virus op de bouw. Vandaag doet hij dat vanaf het Bouw & Infrapark in Harderwijk.

 • ZZP Bouw doet oproep aan aannemers: ‘Stuur niet direct alle zelfstandigen de laan uit’
  on 31 maart 2020 at 18:44

  Zelfstandigen Bouw roept aannemers op in deze coronacrisis niet meteen contracten met zzp’ers op te zeggen. Volgens de branchevereniging kunnen bouwbedrijven ook een beroep doen op de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) als een bedrijf nog zzp’ers in dienst heeft. “Er is een groot misverstand gaande.&rdquo

 • ‘Rigoureus verclouden, of we nu willen of niet’
  on 31 maart 2020 at 15:30

  Als je echt wilt weten dat iedereen altijd met de laatste versies van tekeningen en documenten werkt, moet je als bouwbedrijf rigoureus ‘verclouden’. Dat is de stellige overtuiging van innovatie-directeur Andre Overeem van 4PS. “We zullen ons dus over de angst voor updates en opslag in de cloud moeten heenzetten.”&nbs

 • ‘Historische’ werktijdverkortingsregeling vanaf 6 april beschikbaar
  on 31 maart 2020 at 14:34

  Bedrijven die door de coronacrisis omzetverlies lijden, kunnen volgende week aankloppen bij speciale loketten om een tegemoetkoming in de loonkosten aan te vragen. Uitvoeringsorganisatie UWV streeft ernaar de loketten vanaf maandag 6 april open te hebben. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten.