Bouw – nieuws

 • Sanctiepakket tegen Rusland van invloed op Europese aanbestedingen
  on 24 mei 2022 at 17:25

  De Europese Unie heeft verschillende sancties ingesteld tegen Rusland. Een aantal daarvan is relevant voor onze sector, waaronder het verbod voor aanbestedende diensten (overheidsopdrachtgevers zoals gemeenten en scholen) om contracten aan te gaan met bepaalde partijen bij Europese aanbestedingen. Hieronder lichten we toe om welke partijen dit gaat.

 • Maand van de Toekomst: 5 regiodagen en 38 digitale sessies
  on 24 mei 2022 at 14:25

  In juni 2022 presenteren we de Maand van de Toekomst. Je leest het goed, we gaan samen een volledige maand bouwen aan morgen én de toekomst. Dat doen we met een landelijk thema en een regionale focus voor onze lidbedrijven. In juni wordt je daarom geïnspireerd en geactiveerd. Kom ook naar de Regiodag in jouw regio én meld je aan voor een of meer van onze bijna 40 digitale sessies. Let op, voor de regiodag meld je je apart aan. Je kunt je aanmelden via de link onderaan dit bericht.

 • Bouwend Nederland roept kabinet op tot behoud vrijstelling bpm
  on 23 mei 2022 at 19:48

  De vrijstelling van belasting op personenauto’s en motorrijwielen (bpm) moet van kracht blijven voor bestelwagens van ondernemers. Deze oproep doen VNO-NCW en MKB-Nederland met steun van Bouwend Nederland en zes andere ondernemersorganisaties aan het kabinet. De organisaties zien in de plannen niet alleen een onredelijk hoge lastenverzwaring voor ondernemers, maar waarschuwen ook voor de negatieve, contraproductieve effecten op de verduurzaming van het bestelwagenpark. VNO-NCW en MKB-Nederland willen met het kabinet in gesprek over een betere aanpak om de klimaatdoelstelling te behalen. Bouwend Nederland vroeg Toine Loomans, directeur eigenaar van Loomans Bouwbedrijf waar hij in zijn bedrijf tegenaan loopt bij het verduurzamen van zijn bedrijfswagens.

 • Gewijzigde condities Renault ledenvoordeel
  on 23 mei 2022 at 14:58

  Wij hebben bericht gekregen van Renault Nederland dat zij per 13 mei 2022 een belangrijke wijziging hebben doorgevoerd in de verkoopvoorwaarden van Renault bedrijfswagens met brandstofmotor.

 • Infraplatform RRZ heeft na marktdag Infra extra aandacht voor bouwkosten en bouwmaterialen
  on 23 mei 2022 at 14:53

  Aandacht voor duurzame bouwmaterialen, verduurzaming van infra en hergebruik van materialen staat centraal in het projectbezoek van het Infraplatform RRZ op 15 juni aan de Groene Boog en de Urban Miner. Eén van de vervolgactiviteiten uit het jaarprogramma van het Infraplatform RRZ. Naast bouwmaterialen gaat het Infraplatform natuurlijk ook in gesprek met leden over bouwkosten en hoe daar met opdrachtgevers mee om te gaan.

 • ‘Minister pas op met jaarlijkse woningbouwtargets’
  on 24 maart 2022 at 06:00

  Boterzachte plannen? Gebrek aan locaties? Gemeenten valt niets te verwijten en willen dolgraag nieuwe woningen bouwen. Dat zegt Ed Anker namens de VNG. Hij waarschuwt minister Hugo de Jonge voor tendentieuze, jaarlijkse woningbouwtargets. “Voor je het weet organiseer je ruzies.”

 • Ballast Nedam lijft wegenbouwer Mouwrik in
  on 23 maart 2022 at 14:00

  Ballast Nedam neemt wegenbouwer Mouwrik Waardenburg over. Het bedrijf met 65 medewerkers wordt toegevoegd aan het onderdeel Road Specialities, maar blijft wel onder eigen naam opereren.

 • Commentaar | Lege schappen
  on 23 maart 2022 at 13:00

  Lege schappen, de supermarkten zitten zonder zonnebloemolie. De oorzaak is niet moeilijk aan te wijzen: de oorlog in de Oekraïne. Lastig voor patatboeren en oliebollenbakkers, maar niet direct een urgent probleem voor de Nederlandse bouwsector.

 • ‘Bij vertragingsschade wint opdrachtgever merendeel van de zaken’
  on 23 maart 2022 at 12:20

  Veel aannemers zien nog steeds liever af van aanspraak maken op vertragingsschade, ook al is de torenhoge bewijslast daarvoor de afgelopen jaren wat afgenomen. Dat ziet bouwrechtadvocaat Arno Jacobs. “De opdrachtgever wint het vaakst. Al kan dat ook aan de nalatige dossiervorming bij de aannemer liggen.”

 • RoyalHaskoningDHV boekt gezonde omzetgroei in 2021
  on 23 maart 2022 at 09:29

  Royal HaskoningDHV zag in 2021 haar omzet groeien met 5 procent en het bedrijfsresultaat met 9 procent, blijkt uit de jaarcijfers die woensdagochtend werden bekendgemaakt.