Makelaardij – nieuws

 • NVM: Een goede woning is belangrijker dan ooit
  on 31 maart 2020 at 16:11

  Op 12 maart kondigde het kabinet een periode van ‘sociale onthouding’ aan en sindsdien werd Nederland hard geconfronteerd met de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus. “In tegenstelling tot wat anderen beweren, loopt de woningmarkt in de eerste twee weken na de aankondiging van de maatregelen opvallend goed door” stellen NVM-voorzitter Onno Hoes en Lana Gerssen, voorzitter van NVM Vakgroep-Wonen.

 • Directiewissel bij VastgoedCert
  on 31 maart 2020 at 11:25

  Per 1 april treedt Leendert Meijers (54) aan als nieuwe directeur bij Stichting VastgoedCert. Hij volgt hiermee Jan Mes op die vanwege zijn pensionering de organisatie verlaat.

 • NVM Business in coronatijd (1): Sander Heidinga
  on 31 maart 2020 at 09:54

  Twee keer per week vertellen NVM Business-leden hoe het hen vergaat in deze moeilijke tijd. We trappen af met NVM Business-voorzitter Sander Heidinga. “Eén ding is zeker: we moeten vaart maken en nog sneller veranderen dan we vier weken geleden al dachten.&rdquo

 • Publicatie Vastgoedmarkt in beeld, alle relevante vastgoedcijfers in 2019
  on 30 maart 2020 at 12:46

  De publicatie 'Vastgoedmarkt in beeld' is een samenwerking van de NVM met dochteronderneming brainbay. Het is een samenvatting van alle relevante vastgoedcijfers in 2019, verrijkt met infographics. Deze uitgave is met name geschikt voor (vastgoed)ondernemers, die met de kennis van 2019 verzekerd willen zijn van een succesvol 2020.

 • Woningmarkt gaat door ondanks crisis
  on 27 maart 2020 at 15:18

  Voorzitter Onno Hoes vertelt aan Tros Radar of je nog veilig een huis kan bezichtigen in coronatijd, of je de financiering bij de bank nog rond krijgt en hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen.

 • Verhalen uit het veld: Kopen tijdens coronacrisis
  on 27 maart 2020 at 13:58

  Florent van Gurp van ROGA Makelaars uit Breda is actief op het gebied van aankoop. Hij beantwoordt een aantal vragen over de vastgoedmarkt in tijden van crisis.

 • Onno Hoes bij WNL over gevolgen van coronacrisis voor vastgoedmarkt
  on 26 maart 2020 at 13:50

  Wat gaat er gebeuren met de huizenprijzen? "De effecten vallen nu nog mee" zegt Voorzitter Onno Hoes in Goedemorgen Nederland op NPO1.“De periode waar we het over hebben is nog heel kort”, zegt Hoes. “Er is veel meer onzekerheid bij mensen en psychologie is de basis van de economische ontwikkeling. Wat dat betreft is het niet raar dat mensen verwachten dat de huizenprijzen wat gaan zakken.&rdquo

 • Koningin Máxima spreekt steun uit voor mkb-ondernemers
  on 26 maart 2020 at 12:49

  Koningin Máxima heeft gistermiddag, ook mede namens de Koning, haar betrokkenheid en steun uitgesproken aan alle mkb-ondernemers die nu hard worden getroffen door de coronacrisis. Dat deed zij tijdens de virtuele vergadering van het hoofdbestuur van MKB-Nederland waar zij door voorzitter Jacco Vonhof voor was uitgenodigd. De Koningin sprak als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

 • Vastgoedmarkt in beeld, alle relevante vastgoedcijfers in 2019
  on 26 maart 2020 at 09:27

  Vanaf vandaag verschijnt de nieuwe Vastgoedmarkt in beeld. Een samenvatting van alle relevante vastgoedcijfers in 2019. Een heel waardevol en handzaam exemplaar, dat dient als naslagwerk. Het afgelopen jaar kenmerkte zich door een toenemende krapte op de woningmarkt zodat er na de laatste kwartaalcijfers van de NVM door iedereen gesproken wordt over ‘woningnood’. Bovendien leidde deze krapte wederom tot prijsstijgingen en deden de stikstof­ en PFAS­crisis, waardoor veel projecten stil kwamen te liggen, er nog een laatste schepje bovenop.