Vastgoed – nieuws

 • De toekomst van bouw en vastgoed volgens het Drees & Sommer Innovation Center
  on 27 januari 2021 at 16:13

  "Wij kijken graag vooruit, naar de ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedsector. Voor onze klanten en voor onszelf", zegt Kurt van Dijk, als Managing Director samen met Ton Heijmans verantwoordelijk voor onder meer de business development van vastgoedadviesbureau Drees & Sommer in Nederland. Welke innovaties ziet Drees & Sommer in de bouw- en vastgoedsector?

 • College Rotterdam stemt in met masterplan woningbouw Parkhaven
  on 27 januari 2021 at 15:47

  Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft ingestemd met het masterplan voor woningbouw aan de Parkhaven van de ontwikkelcombinatie ParkHaven Partners. Het plan gaat uit van een gevarieerd woningbouwprogramma van circa 630 woningen in het gebied links en rechts van de Euromast.

 • Confia breidt vastgoedbeheermandaten flink uit
  on 27 januari 2021 at 14:59

  Vastgoedbeheerder Confia heeft de beheerportefeuille per 1 januari fors zien groeien. Onder andere SynVest en Annexum brachten in totaal honderden winkels, waaronder Jumbo filialen, kantoren en woningen bij de beheerder onder. 

 • LanceFree: ‘We willen een revolutie teweeg brengen’
  on 27 januari 2021 at 13:18

  Vastgoedjournaal sprak met Oscar Meijerink van online platform LanceFree. Deze Rotterdamse start-up wil met hun digitale platform vraag en aanbod bij installatie- en bouwbedrijven op een makkelijke manier met elkaar verbinden. “Het bouwen van je eigen flexibele schil is nog nooit zo makkelijk geweest.” 

 • Ellen Maes gestart bij Fakton Capital
  on 27 januari 2021 at 13:04

  Sinds begin januari is Ellen Maes bij Fakton Capital als Transaction Manager in dienst getreden. Zij is onder andere verantwoordelijk voor diverse capital market gerelateerde vastgoedtransacties. 

 • Bijzondere woonvorm opgezet in Utrecht
  on 27 januari 2021 at 12:36

  In het wooncomplex Amerhof in Utrecht zal binnenkort een woonvorm starten waarbij 24 huurders afkomstig van twee verschillende partijen met elkaar zullen gaan samenleven. Maarten van Ooijen, wethouder Zorg & Welzijn: “Het initiatief de Amerhof is een van dé voorbeelden hoe mensen samen kunnen wonen en leven, ieder vanuit hun eigen achtergrond."

 • Koepelorganisatie OvFD herkent zich niet in AFM-onderzoek
  on 27 januari 2021 at 12:23

  Gisteren publiceerde VJ een bericht van AFM waarin zorgen werden geuit over het lot van 78.000 huishoudens bij beëindiging van de aflossingsvrije hypotheek. De brancheorganisatie voor de onafhankelijke hypotheekadviseurs, hypotheekketens en serviceproviders, OvFD, laat in een reactie weten zich hier niet in te herkennen. 

 • Round Hill koopt voor €52 miljoen woningen in Den Haag, Leiden en Diemen
  on 27 januari 2021 at 10:28

  Round Hill Capital's European Residential Income Fund II (ERIF II) heeft drie woningdeals in Nederland afgerond. Het gaat om 153 meergezinswoningen met een totale waarde van €52,3 miljoen. Dit zijn de eerste acquisities voor het pan-Europese fonds. De woningen staan in Diemen, Leiden en Den Haag. 

 • VB-Airsuspension verkoopt nieuwe bedrijfshal in Varsseveld
  on 27 januari 2021 at 10:08

  VB-Airsuspension heeft haar nieuwe bedrijfshal in een sale-en-leasebacktransactie verkocht aan een buitenlands vastgoedinvesteringsfonds. Het gaat om een nieuwbouwpand van circa 4.800 m², gelegen aan de Guldenweg 6 in Varsseveld.

 • Van Dingenen Transport breidt uit op Kempisch Bedrijvenpark
  on 27 januari 2021 at 10:06

  Van Dingenen Transport groeit door op het Kempisch Bedrijvenpark. Het bedrijf heeft onlangs een koopovereenkomst gesloten voor de aankoop van een kavel van 5.900 m2. Het huidige warehouse wordt met 5.000 m2 uitgebreid.