Vastgoed – nieuws

 • Dit moet het 'kantoor van de toekomst' in Amsterdam Zuidoost worden
  on 10 december 2019 at 16:33

  Ontwikkelaar Certitudo Capital en de gemeente Amsterdam hebben hun handtekening gezet onder de afsprakenbrief, waardoor de nieuwbouw van zo’n 10.600 m2 voor kantoor Amstel NEXT kan starten.

 • Kantoorgebouw DCMR maakt labelsprong naar Energielabel A++
  on 10 december 2019 at 16:33

  Roc Vastgoed, eigenaar van het DCMR-gebouw in het gebied Schieveste op de grens van Rotterdam en Schiedam, heeft een significante stap gemaakt in de verdere verduurzaming van het kantoorgebouw aan de Parallelweg 1 in Schiedam.

 • 'Verdienmodel ontwikkelaars komt komende jaren onder druk te staan'
  on 10 december 2019 at 15:24

  Het verdienmodel van projectontwikkelaars is in de toekomst onhoudbaar door tal van oorzaken. Kostenbeheersing is hierbij van belang. Vooral door de stikstofcrisis kunnen ontwikkelaars niet bouwen en nemen hun kosten toe. Dat blijkt uit de nieuwste sectorprognoses van ABN AMRO. Lees verder over de te verwachten waardestijgingen.

 • UPDATE: Prijs verkocht winkelcentrum in Delft nu bekend
  on 10 december 2019 at 12:16

  Enkele weken geleden meldde VJ dat DELA Vastgoed winkelcentrum Zuidpoort in Delft heeft verkocht aan fonds Corum Origin SCPI. Corum meldt nu aan VJ de aankoopsom en rendement.

 • Als vastgoedbeheerder je administratie automatiseren, hoe doet u dat?
  on 10 december 2019 at 11:43

  Bij het beheren van eigen vastgoed, maar zeker ook bij het beheren van vastgoed voor derden, komt veel tijdrovend administratief werk om de hoek. Het antwoord op de vraag hoe u de vastgoedadministratie kunt automatiseren, leest u in dit artikel van BRIXXonline.

 • 'We hebben de overeenkomst met Hudson's Bay opgezegd'
  on 10 december 2019 at 11:26

  Met het aangekondigde vertrek van Hudson's Bay is de toekomstige invulling van de winkelpanden ongewis. Verschillende vastgoedeigenaren hebben al aan VJ verteld wat de volgende stappen zijn voor de invulling van de winkelpanden. Vandaag aan het woord: Unibail-Rodamco-Westfield en IEF Capital.&nbs

 • Goldman Sachs: 'Beleggers verkoop uw aandelen Wereldhave'
  on 10 december 2019 at 10:57

  De analisten van zakenbank Goldman Sachs hebben vandaag hun beleggingsadvies voor Wereldhave verlaagd van Neutraal naar Verkopen. De analisten verwachten meer failissementen onder de huurders van Wereldhave.

 • Nieuw driekoppig bestuur voor Stibbe
  on 10 december 2019 at 10:50

  Per 1 januari 2020 vormen David Orobio de Castro, Michael Molenaars en Job van Hooff het nieuwe bestuur van Stibbe in Amsterdam. David Orobio de Castro maakt sinds 2016 deel uit van het bestuur van Stibbe en volgt Derk Lemstra op als managing partner.

 • Winkelcentrum Buurmalsen Tilburg naar Belgische koper
  on 10 december 2019 at 10:37

  Orange Capital Partners verkoopt winkelcentrum Buurmalsen in Tilburg aan het Belgische VANA Real Estate. Buurmalsen ligt in de woonwijk Reeshof en omvat circa 2.500 m².

 • Beter Bed verkoopt twee distributiecentra voor €5 miljoen
  on 10 december 2019 at 10:28

  Beddenspecialist Beter Bed is een zogeheten sale-and-leaseback aangegaan voor zijn distributiecentra in Hoogeveen en Nieuw-Vennep. Met de transactie is €5,1 miljoen gemoeid.