Vastgoed – nieuws

 • Woontorens Crossroads in Amsterdam verkocht aan MN/PMT en Lieven De Key
  on 2 december 2021 at 11:20

  Projectontwikkelaar To Be Developed (TBD) heeft de stedelijke ontwikkeling Crossroads in Amsterdam Nieuw-West verkocht aan MN/PMT en woonstichting Lieven De Key.

 • Koopwoningen op de plek van verouderde bedrijfspanden in Utrecht
  on 2 december 2021 at 10:54

  De verouderde bedrijfspanden en garageboxen aan de Jutfaseweg 178 in Utrecht maken plaats voor duurzame koopwoningen. De oude tegelfabriek wordt met deze ontwikkeling in ere hersteld en komt vrij te staan, waarmee meer recht wordt gedaan aan de monumentale status.

 • Aangepast renovatieplan voor Museum Boijmans Van Beuningen
  on 2 december 2021 at 10:28

  Het Rotterdamse college van B&W en de directie van Museum Boijmans Van Beuningen hebben met elkaar een definitief renovatieplan voor het museumgebouw vastgesteld. In totaal gaat het om een investering van €223 miljoen. Dat is €44 miljoen meer dan de eerder door de raad beschikbaar gestelde middelen. Wat zijn de plannen? 

 • Nieuwe hypotheek beloont woningeigenaren voor verduurzaming
  on 2 december 2021 at 10:07

  CMIS Group lanceert vandaag een nieuwe hypotheek. Impact Hypotheken beloont de aankoop en het bezit van woningen met minimaal energielabel A én het verduurzamen van woningen met alle overige energielabels.  Het hypotheeklabel maakt geen onderscheid tussen energiezuinige woningen en woningen die worden verduurzaamd.

 • Rotterdams college stemt in met Masterplan Brainpark I
  on 2 december 2021 at 09:38

  Het Masterplan legt de belangrijkste uitgangspunten voor de ontwikkeling van Brainpark I vast. Na besluitvorming door de gemeenteraad gaat de gemeente samen met ontwikkelaars de plannen verder uitwerken. Het betreft onder meer een project van Bakkers | Hommen met ongeveer 775 sociale en middenhuur appartementen met voorzieningen aan de Max Euwelaan.

 • 'Biodiversiteit rondom gebouwen in 2030 verdubbeld’
  on 2 december 2021 at 09:16

  Twee keer zo veel groene, biodiverse vierkante meters in de gebouwde omgeving in 2030. Dat is de basis voor een doelgerichte samenwerking van de organisaties NL Greenlabel en Dutch Green Building Council (DGBC). Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel) en Annemarie van Doorn (DGBC) bezegelden die nieuwe samenwerking door op dinsdag 30 november een intentieverklaring te ondertekenen.

 • Synchroon verkoopt Porseleinen Toren in Delft aan Redevco
  on 2 december 2021 at 09:12

  Ontwikkelaar Synchroon heeft de nieuwbouwontwikkeling De Porseleinen Toren in Delft verkocht aan Redevco.  Het nieuwbouwprogramma bestaat uit een woontoren met 85 huurappartementen, ongeveer 200 m2 horeca en 17 stadswoningen (koop) met stallingsgarage en daktuinen.

 • Kloof tussen gecertificeerde en niet-gecertificeerde kantoren zal toenemen
  on 2 december 2021 at 09:05

  Uit het EMEA sustainability rapport van CBRE blijkt dat gecertificeerde kantoren hogere huuropbrengsten en lagere leegstand opleveren dan kantoorgebouwen die niet voldoen aan de ESG-normen. CBRE onderzocht de relatie tussen duurzaamheidscertificeringen en de huren die kantoorgebouwen behalen in 15 Europese steden.

 • Rij- en hoekwoningen werden in oktober het meest overboden
  on 2 december 2021 at 08:32

  Iedere maand bekijkt Ortec Finance de Nederlandse woningmarkt. Wat opviel in de maand oktober is dat de overbiedingen op rijwoningen voor het eerst hoger zijn dan de overbiedingen op appartementen. Daarnaast vlakte de prijsontwikkeling in de Randstad af. 

 • Amersfoort zet de ontwikkelkaders voor Kop van Isselt op een rij
  on 2 december 2021 at 08:14

  Het ontwikkelkader voor de Kop van Isselt in Amersfoort zal over twee weken worden besproken door de gemeenteraad. Amersfoort wil het gebied geleidelijk veranderen van een industrie- en bedrijventerrein in een wijk waar je kunt wonen, werken, recreëren en ontmoeten. Het wordt een deelontwikkeling van de gebiedsontwikkeling Langs Eem en Spoor.