Vastgoed – nieuws

 • CORUM koopt kantoorgebouw in Rotterdam
  on 14 mei 2021 at 07:53

  CORUM heeft opnieuw een pand aangekocht in Rotterdam. Het is de zesde investering van CORUM in de havenstad. Het kantoorgebouw ligt op bedrijventerrein Rotterdam Noord-West naast het Rotterdam The Hague Airport en wordt verhuurd aan de Koninklijke BAM en Veolia.

 • 'Woningproductie fors versnellen door slimmer te produceren'
  on 14 mei 2021 at 06:50

  Veel Nederlanders (69%) maken zich zorgen over de woningmarkt. In de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar ligt dit percentage zelfs nog hoger; zo’n 88 procent is bezorgd over de woningmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van modulair bouwer Jan Snel onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder. CEO Harry van Zandwijk vertelt er meer over. 

 • Woud Jansen en Jordi Portier gestart met Piqet Development
  on 14 mei 2021 at 06:10

  Sinds 1 januari 2021 is Piqet Development een feit. Het team van de nieuwe ontwikkelaar bestaat vooralsnog uit twee ervaren ontwikkelaars die hun sporen in de vastgoedbranche op het gebied van duurzaamheid en circulariteit verdiend hebben, Woud Jansen en Jordi Portier.

 • Aantal huizenkopers dat boven de vraagprijs biedt, neemt fors toe
  on 14 mei 2021 at 06:00

  "Het aantal biedingen per huis is in de afgelopen jaren ontzettend toegenomen en zijn huizenprijzen gestegen”, vertelt directeur van Makelaarsland Gijs van Wijgerden. In 2020 lag de helft van het totale aantal biedingen boven de vraagprijs. In dit kalenderjaar is dat percentage bijna 70 procent." Kan een aankoopmakelaar de slagingskans vergroten? 

 • Q&A Omgevingswet: Europees Hof maakt beroep tegen vergunningen en plannen veel ruimer
  on 12 mei 2021 at 17:30

  Iedere week zullen op VJ de juridische experts van NewGround Law een facet behandelen van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving. Vandaag gaan Jos Webbink en Pim Oremans in recente rechtspraak over de voorbereiding van besluiten en het recht om hiertegen beroep in te stellen, en op de gevolgen hiervan voor de Omgevingswet.

 • Workspot breidt activiteiten verder uit in Millennium Tower
  on 12 mei 2021 at 15:39

  Aanbieder van flexibele kantooroplossingen, Workspot, breidt haar dienstverlening verder uit in kantoorgebouw Millennium Tower met een nieuwe langjarige overeenkomst aan Weena 690 in Rotterdam.

 • Bouw woontoren De Prins officieel gestart
  on 12 mei 2021 at 15:03

  Bot Bouw is officieel gestart met bouw van woontoren De Prins – Blok 16 –  op Oostenburg in Amsterdam. De Prins wordt gebouwd in opdracht van VORM, die in totaal de ontwikkeling van 1.140 woningen op Oostenburg voor zijn rekening neemt. Blok 16 vormt – samen met de Werkspoorhal – het sluitstuk van project Oostenburg dat VORM gaat opleveren.

 • Jelle van der Leck in dienst bij Envalue
  on 12 mei 2021 at 14:38

  Het Valuation & Advisory team van taxatiekantoor Envalue is met de komst van Jelle van der Leck als Senior Consultant uitgebreid. Van der Leck zal een bijdrage gaan leveren aan het vormgeven van de internationale groeiambities van zijn nieuwe werkgever. 

 • CBS lanceert dashboard 'Bedrijven'
  on 12 mei 2021 at 14:27

  Hoeveel vestigingen van bedrijven binnen mijn branche zijn er in deze regio? Hoeveel investeringen doen zij en waar zit de meeste groei? Antwoorden op deze en andere vragen zijn te vinden in het nieuwe dashboard 'Bedrijven' dat het CBS op 12 mei 2021 lanceert. Het voldoet daarmee aan de vraag van ondernemers voor toegankelijke informatie.

 • 'Minder vraag naar kantoren, maar grote vraag naar bedrijfsruimten'
  on 12 mei 2021 at 13:28

  De opname van kantoorruimte is in de eerste drie maanden van 2021 licht gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, meldt NVM Business. En dat terwijl er juist sprake was van een grote vraag naar bedrijfsruimten, wat in het eerste kwartaal tot een flinke toename van het aantal verhuurde en verkochte vierkante meters leidde.