Vastgoed – nieuws

 • Intospace haalt €301 miljoen op bij Allianz en ABN AMRO
  on 25 mei 2022 at 08:28

  Intospace heeft €301 miljoen aan herfinanciering toegekend gekregen door Allianz Real Estate en ABN AMRO. Het gaat daarbij deels om een zogeheten Green Loan, een financieringsinstrument dat uitsluitend wordt gebruikt voor duurzame projecten. 

 • Flitsbezorgers: tegenhouden of omarmen?
  on 25 mei 2022 at 08:27

  Er is een beeld ontstaan dat de aanwezigheid van flitsbezorgers een ramp zijn voor de buurt. Minder aandacht is er voor de andere kant van het verhaal: de eventuele leegstand die een flitsbezorger invult, de vastgoedeigenaar die de huurinkomsten gebruikt als pensioenvoorziening en dat ze in een consumentenbehoefte voorzien. 

 • Nieuw webinar: technologische oplossingen die het verhuurproces kunnen optimaliseren
  on 25 mei 2022 at 08:21

  Op donderdag 23 juni organiseert VJ in samenwerking met Housing Anywhere een webinar die vooral interessant is voor woningverhuurders en - beheerders. Er wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden om het verhuurproces te versnellen en te optimaliseren waardoor de kans toeneemt dat u de meest geschikte huurder selecteert voor de woning. 

 • Conceptwoningen vormen belangrijk deel van herstructurering van Palenstein in Zoetermeer
  on 25 mei 2022 at 07:59

  In Tuyn van Palensteyn in Zoetermeer worden de eerste conceptappartementen van de Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer VORM gerealiseerd. De bouw van de 119 woningen is onlangs officieel van start gegaan. Lees meer over deze ontwikkeling.

 • Van monumentaal kantoor naar wonen in een prachtige omgeving
  on 25 mei 2022 at 07:20

  We staan voor grote uitdagingen in Nederland. Een tekort aan geschikte woningen, de stikstofcrisis en een enorme verduurzamingsopgave zorgen ervoor dat Nederland de komende jaren stevig verbouwd moet worden. Vaak gaat het om verduurzamen van een kantoor of woningen, de transformatie van een winkel of van zorgvastgoed of het revitaliseren van hele gebieden.

 • Opinie: 'Beoordeel nieuwe initiatieven eerst op kwaliteit en kijk dan pas naar aantallen'
  on 25 mei 2022 at 07:04

  Daniël Depenbrock is woningmarktadviseur bij KAW. Hij schreef het volgende opiniestuk over het tegenhouden van bouwplannen door 'over-voorzichtigheid' en door te veel en te vaak cijfers gestuurd denken door verschillende beleidsmakers. 

 • Halmar Projectontwikkeling & Heilijgers tekenen overeenkomst voor 60 woningen in Zaandam
  on 25 mei 2022 at 07:03

  Halmar Projectontwikkeling en Heilijgers hebben een overeenkomst gesloten voor het project “Wonen in het Hazenleger” welke de realisatie van 42 huurappartementen en 18 grondgebonden koopwoningen omvat in het centrum van Zaandam. Het is de locatie van de voormalige Ford-garage aan de Zeemansstraat en Vinkenstraat.

 • Datadriven vastgoedbeheer: de snelste weg naar een nieuwe huurder of koper voor je bedrijfspand
  on 25 mei 2022 at 07:00

  Welke bedrijven zijn op welk adres ingeschreven en sinds wanneer? Tot welke datum lopen de huurcontracten? Zijn er bedrijven die door een fusie of overname uit hun jasje groeien en hebben zij een nieuw bedrijfspand nodig?  De antwoorden achterhaal je eenvoudig met datadriven vastgoedbeheer.

 • Mark Siezen volgt Dick van Hal op als CEO van Bouwinvest
  on 25 mei 2022 at 06:35

  Bij Bouwinvest volgt Mark Siezen per 1 september Dick van Hal op als CEO. Van Hal (1958) gaf veertien jaar succesvol leiding aan Bouwinvest, na een carrière als bestuurder en investment manager bij verschillende financiële instellingen.

 • Top vacature: Bedrijfsmakelaar bij Thoma Post Makelaars
  on 24 mei 2022 at 14:50

  Thoma Post Makelaars is op zoek naar een ervaren bedrijsmakelaar voor de bedrijfsmaakelaardij in de Stedendriehoek. Ben je pro-actief, creatief en heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring? Lees dan snel verder!