Vastgoed – nieuws

 • Koen Westhoff benoemd tot directeur bij de Alliantie
  on 15 juli 2020 at 14:18

  Koen Westhoff start 15 augustus als directeur bij woningcorporatie de Alliantie. Hij wordt verantwoordelijk voor de regio Amsterdam/Almere en daarmee ook portefeuillehouder voor de VvE diensten. 

 • Nieuwe dorp Hoef & Haag weer een stukje groter
  on 15 juli 2020 at 13:53

  LEKSTEDEwonen en Hoef en Haag CV hebben 27 huurwoningen en 64 koopwoningen opgeleverd in Het Dorpshart fase 3A van Hoef en Haag. Hiermee is dit deel van de wijk afgerond. Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen BPD en AM) ontwikkelt het nieuwe dorp en er worden in de periode tot 2030 circa 1.800 woningen gerealiseerd.

 • Sylvia de Haas: ‘Wij willen het aantal vestigingen verdubbelen’
  on 15 juli 2020 at 13:49

  Vastgoedjournaal sprak met Sylvia de Haas, CEO van 360Europe, over het vijfjarig bestaan van het flexconcept Flexizone. In de afgelopen jaren is de assetmanager uitgegroeid naar 11 vestigingen verspreid in Nederland, maar dit is pas het begin.  

 • Certitudo koopt wijkwinkelcentrum en Entrepotgebouw voor €55 miljoen
  on 15 juli 2020 at 13:43

  Certitudo Capital verwerft het wijkwinkelcentrum Binnenhof en het monumentale Entrepotgebouw voor een koopsom van ca. €55 miljoen. Volgens de beleggende ontwikkelaar hebben de twee retailobjecten 'elk hun eigen kracht': waar Binnenhof een grote ontwikkelpotentie heeft, is het Entrepotgebouw een object met grote historische waarde. 

 • Unica Innovation Center lanceert digitaal platform ‘Building Insight’
  on 15 juli 2020 at 12:36

  Door bestaande en nieuwe datastromen uit gebouwen te combineren met het gedrag van gebruikers kunnen gebouweigenaren en -beheerders veel voordelen behalen. Het digitale platform ‘Building Insight’ is een open dataplatform dat alle relevante data verzamelt. 

 • Zelfwoonplicht voor nieuwbouw van kracht in Amsterdam
  on 15 juli 2020 at 11:50

  De veelbesproken zelfwoonplicht voor nieuwbouw is sinds 7 juli in Amsterdam van kracht. Nieuw te bouwen of getransformeerde woningen in particulier eigendom mogen vanaf dan niet meer worden ingezet als verdienmodel. De nieuwe regels rondom het gebruik van de koopwoning worden opgenomen in de erfpachtvoorwaarden van de gemeente.

 • Technison koopt bedrijfsgebouw in Berkel en Rodenrijs
  on 15 juli 2020 at 11:31

  Onlangs is het bedrijfspand gelegen aan de Braillestraat 2 te Berkel en Rodenrijs verkocht. Het bedrijfspand dat bestaat uit ca. 1.165 m2 bedrijfsruimte met ca. 800 m2 kantoorruimte, ca. 300 m2 entresol en 26 parkeerplaatsen is verkocht aan Technison B.V.

 • Aannemingsovereenkomst voor 64 zorgappartementen in Hippolytushoef
  on 15 juli 2020 at 11:28

  Deze week werd de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van 64 appartementen ten behoeve van Woonzorggroep Samen in Hippolytushoef getekend. Het huidige pand Noorderlicht maakt na de sloop plaats voor twee nieuwe locaties met elk 32 appartementen. 

 • Bouwbedrijf Pennings aan de slag voor Rijkskantoor in Eindhoven
  on 15 juli 2020 at 11:28

  Het Rijksvastgoedbedrijf heeft Bouwbedrijf Pennings geselecteerd voor de realisatie van het inbouwpakket voor het Rijkskantoor Fellenoord 15 in het centrum van Eindhoven. Naast de realisatie van het volledige inbouwpakket behoren ook het ontwerp en het onderhoud van het inbouwpakket tot de opdracht. De omzetwaarde bedraagt circa €25 miljoen.

 • Geel­groen huis in Den Hel­der moet een andere kleur krijgen
  on 15 juli 2020 at 11:24

  De bewoonster van een geelgroen geverfd huis in Den Helder moet haar woning in een andere kleur verven. Doet ze dat niet zelf, dan mag de gemeente dat doen op haar kosten. Dat is de uitkomst van een uitspraak die de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft gedaan.