Vastgoed – nieuws

 • Nog nooit eerder werd in het eerste halfjaar zoveel in zorgvastgoed geïnvesteerd
  on 3 augustus 2021 at 14:10

  In de eerste 6 maanden van 2021 werd voor €458 miljoen aan zorgvastgoed verkocht. Ten opzichte van vorig jaar is dit een toename van 22%. Nog nooit eerder is er zoveel in het eerste halfjaar in zorgvastgoed geïnvesteerd, blijkt uit onderzoek van Capital Value.

 • Subsidieregeling van €28,2 miljoen voor verduurzaming MKB
  on 3 augustus 2021 at 11:41

  Van 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022 kunnen MKB- bedrijven bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) een maximale subsidie van €2.500 per bedrijfspand aanvragen voor het verduurzamen van hun bedrijf. Lees hier meer over de mogelijkheden en voor wie de subsidieregeling beschikbaar komt. 

 • Utrecht zet in op fonds voor de aan- en verkoop van betaalbare koopwoningen
  on 3 augustus 2021 at 10:26

  De gemeente Utrecht wil koopwoningen langjarig betaalbaar houden. Door onder meer een fonds op te richten met partners in de stad, provincie en het Rijk om woningen te kunnen aankopen en verkopen. Deze maatregel maakt deel uit van het ‘actieplan betaalbare koopwoningen’ dat nu ter besluitvorming is voorgelegd aan de gemeenteraad.

 • Oisterwijk zet Ruimte voor Ruimte projecten in op goedkope nieuwbouw
  on 3 augustus 2021 at 10:07

  De gemeente Oisterwijk wil in de toekomst Ruimte voor Ruimte projecten inzetten op goedkopere woningen. Momenteel worden alleen (middel)grote huizen gebouwd bij zulke projecten.

 • Ontwikkelingen hypotheekmarkt tweede kwartaal 2021 op een rij
  on 3 augustus 2021 at 09:18

  De Hypotheekshop heeft de trends en ontwikkelingen op de hypotheekmarkt in het tweede kwartaal van dit jaar op een rij gezet. Er is een toename van hypotheken van meer dan €1 miljoen en juist een afname van het NHG-segment. De toetsing op werkelijke lasten is inmiddels in de top vijf beland van meest populaire hypotheekvoorwaarden.

 • Mogelijk passeert half miljard aan verstrekte vastgoedfinancieringen
  on 3 augustus 2021 at 08:01

  Vastgoedfinancieringsplatform Mogelijk heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het platform is door de grens heen van een half miljard aan verstrekte zakelijke hypotheken. Een mijlpaal die in vijf jaar na oprichting is gerealiseerd. Directeur Folkert Eggink: “Wij zijn bijzonder trots en dankbaar voor het vertrouwen van investeerders, intermediairs en aanvragers."

 • Bouw Dormio Resort Nieuwvliet-Bad start na de zomer
  on 3 augustus 2021 at 07:50

  Na de zomervakantie start de bouw van het nieuwe. Dit project van Dormio Group bestaat uit 124 vakantiewoningen en een centrumgebouw met diverse faciliteiten. ADS Groep uit Goor is gecontracteerd voor de bouw van de vakantiewoningen.

 • Joke ten Brink vertrekt bij Woningstichting Leusden
  on 3 augustus 2021 at 07:33

  Joke ten Brink zal na 16 augustus haar werkzaamheden als directeur-bestuurder bij Woningstichting Leusden (WSL) beëindigen. Op dit moment voert WSL gesprekken over een interim bestuurder. 

 • Annemieke van Dijk versterkt Capital Value
  on 3 augustus 2021 at 07:24

  Het zorgvastgoedteam van Capital Value breidt verder uit. Per 1 augustus is Annemieke van Dijk in dienst getreden als assistent vastgoedadviseur. Van Dijk zal de vastgoedadviseurs ondersteunen bij de aan- en verkoop van zorgvastgoed en seniorenhuisvesting.

 • Kantoorpand van 905 m² verkocht in Hoogvliet Rotterdam
  on 3 augustus 2021 at 07:19

  Recentelijk is het kantoorgebouw aan de Koddeweg 43-45 te Hoogvliet Rotterdam verkocht. Het kantoorgebouw (2001) heeft een metrage van circa 950 m² BVO, verdeeld over een begane grond en één verdieping.